Ik ben Heidi, bezielster van Zelfgemaakt. Enkele jaren geleden besloot ik om een lang gekoesterde droom na te jagen: lekkere dingen maken, die tegelijk gezond zijn. Zonder schadelijke additieven, maar puur natuur. Met een pak minder suiker dan de producten uit de supermarkt.
Het begon allemaal met een granola uit lokale granen, pitten, noten met een vleugje honing van de plaatselijke imker. Maar al snel groeide Zelfgemaakt uit tot een productgamma om van te smullen. Zelfgemaakte confituren, pittige chutneys, zalige likeuren en romige advocaat. Stuk voor stuk gebaseerd op familierecepten of eigen ideeën. Kortom, hét bewijs dat suikerminderen ook op een lekkere manier kan!
We krijgen tegenwoordig veel te veel geraffineerde suikers binnen. Die zitten vaak erg geraffineerd (yep) weggewerkt in industriële bereidingen. Daarom zijn mijn producten sowieso 50% minder gesuikerd en gezoet met natuurlijke middelen, zoals honing en rietsuiker. De suikervrije producten zijn gezoet met erythritol, een plantaardige zoetstof zonder calorieën, vervelende geur of (na-)smaak.
Laten we lief zijn voor ons leefmilieu. Daarom worden alle producten verpakt met uitsluitend gerecycleerde materialen. Breng je glazen bokaal gerust terug mee, die kan perfect hergebruikt worden. Ja, zelfs het vrolijke ‘mutsje’ en touwtje bestaan uit gerecycleerde materialen!
Onze boeren en telers steken hun hart en ziel in hun stiel. Zelfgemaakt werkt samen met lokale boeren die op een verantwoorde manier telen, zonder overmatig gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen. Wij geven hen daarvoor een eerlijke prijs. En bieden op onze beurt ons lekkers tegen de juiste prijs aan. Da’s wel zo fair!
Da’s dus Zelfgemaakt.
Voor de volle 100%.